Saturday, 2 February 2013

happy valentine's day

velantine's day atau hari berkasih sayang yang disambut pada 14 feb setiap tahun. kebanyakkan disambut oleh pasangan kekasih diseluruh dunia. kepada yang berminat untuk membuat tempahan untuk dihantar kepada kekasih hati boleh lah hubungi kami di 013-3945132. harga kami amat berpatutan.

Tuesday, 11 December 2012


Satu lagi informasi yang ingin dikongsi. banyak betulkan yang nak di kongsikan. seronok pulak bila baca cisdel.com. layan la pulak. nnt cari blog n web site lain pulak utk tambah info. terkenang kenangan lama...penah jugak dapat 1 kuntum.....makna nye "cinta pandang pertama"...eh! yeke...taktau la tp org dah bagi ambil je la kan. hahahaha. ade skali tu dapat 5 kuntum...apa pula makna nya ye?. pening pulak nak pk. yang paling best dapat 12 kuntum...nyum2....;). bahagianya. tapi sekarang dah tak dapat la. sekurang-kurang nya korang ade peluang lagi nak dapat bunga. order je dengan Le Garden. tak pun cari je kami kat Axis Atrium@ cempaka, ampang.


Makna Berdasarkan Bilangan Bunga Ros

1 RoseCinta pandang pertama, kau lah yang satu
2 RosesSaling menyayangi antara satu sama lain
3 RosesI love you
6 RosesAku ingin menjadi milikmu
7 RosesAku tergila-gilakan kamu
9 RosesCinta yang abadi, hinga hujung nyawa
10 RosesKamu adalah sempurna
11 RosesKaulah benda yang paling berharga, yang paling disayangi di muka bumi ini
12 RosesBe my steady
13 RosesPeminat rahsia
15 RosesSaya minta maaf, tolong maafkan saya
20 RosesPercayalah, aku sangat jujur terhadap kamu
21 RosesAku setia pada mu
24 RosesTak boleh berhenti teringatkan awak, 24jam sehari
33 Rosesmenyatakan “Aku cinta padamu” dengan lebih mendalam lagi
36 RosesAku akan ingati waktu-waktu indah kita bersama
40 RosesCintaku padamu adalah tulen
50 RosesCinta yang tiada sesalan
99 RosesAku akan mencintaimu sepanjang hidupku
100 RosesAkan kekal bersama bahagia seabad lamanya, akan kekal setia hingga lanjut usia
101 RosesKaulah satu-satunya cintaku
108 RosesJom Kahwin!
365 RosesTak boleh berhenti memikirkan kamu 365hari
999 RosesCinta yang berkekalan sampai bila-bila
Makna disebalik bunga ros

Dah lama tak menulis.....tengah meninjau-ninjau blog orang lain terjumpa pula makna bunga disebalik bunga ros yang ade kat page cisdel.com...syok jugak dapat berkongsi dengan kwn2 n client. teringat pula zaman-zaman sebelum buka kedai bunga. selalu dapat red roses tapi sekarang dah tak dapat dah cz kat kedai dah berlambak-lambak. tapi feel nye lain dengan dapat bunga dari orang yang tersayang. kalau nak tau camne rasa nye cuba la bagi "hint" kat cik abang tu bagi bunga. ;). memang berbunga hati ni macam kembang bunga ros jugak. en.tunang saya tu bila la nak romantik bagi bunga kat saya ni. beli kat kedai saya pun boleh. :).....salamat membaca.


MerahCinta yang tulus ikhlas, Keghairahan dan KeberanianHantarkan ros merah untuk menyampaikan pesan yang anda sangat cinta dan sayang akan seseorang; umpana berkata “Aku cinta pada mu”.

PinkMenunjukkan kegembiraan dan kesyukuran, bunga yang memaparkan kegembiraan.Hantarkan bunga ros berwarna pink gelap untuk menunjukkan tanda penghargaan dan terima kasih; umpama mengucapkan “Terima Kasih”. Hantarkan bunga ros berwarna pink cerah untuk menunjukkan kekaguman dan simpati
KuningMembawa maksud persahabatan,kegembiraan, kelegaan dan kebebasan. Juga memberi maksud permulaan untuk sesuatu yang baru Hantarkan bunga ros kuning untuk menceriakan hari seseorang; untuk mengucapkan tahniah pada rakan atau kekasih pada hari yang menggembirakan

PutihMenunjukkan kesucian, bunga ros pengakuan, the bridal rose; “You are heavenly”, “I am worthy of you” Biasanya digunakan sebagai gubahan bunga pengantin tradisional untuk menggambarkan kegembiraan cinta.Boleh juga digunakan untuk menyampaikan pesan: “You are heavenly, I miss you”

LavenderCinta pandang pertama dan pesonaHantarkan bunga ros berwarna lavender untuk menyampaikan mesej “cinta pandang pertama” pada seseorang yang istimewa. Anda juga boleh menghantarnya pada seseorang untuk membuat satu impresi yang istimewa

OrenKeghairahan dan keinginan yang tulus murniPilihan yang bagus untuk untuk mengharapkan perhubungan itu untuk pergi lebih jauh lagi. Ia juga sesuai untuk menggambarkan perkongsian perniagaan yang baru

HitamPermulaan yang baru, Kelahiran semula, kematianKadang-kadang ada yang menganggap bunga ros merah gelap sebagai ros atau mawar hitam. Ia mungkin digambarkan sebagai selamat tinggal atau kematian, tetapi ia juga boleh memberi mesej positif seperti permulaan kepada sesuatu yang baru

BiruMustahil dan tak dapat disempurnakanBunga ini hanya wujud secara fantasi sahaja dan bukannya secara semulajadi. Sesuai diberikan untuk menunjukkan hubungan itu adalah mustahil dan tidak dapat diteruskan

Wednesday, 18 April 2012

gubahan coklat untuk tempahan

Kepada bakal-bakal pengantin, gubahan coklat ini sesuai dijadikan hantaran tak kira kepada pihak perempuan atau pihak lelaki. tampak unik dan kemas. lain dari yang lain. 

















bunga telur siap untuk tempahan.

lame dah tak updated blog....ni dah siap sedia nak upload ape yang patut. Beberapa keping gambar bunga telur yang siap digubah n siap untuk tempahan. harga mengikut bajet anda. jika berminat order awal 1bulan. paling lewat pun 2 minggu awal supaya warna dan bahan sempat kami cari. hehehehehe.


















Mother's day special

sempena hari ibu yang bakal tiba, kami mengadakan KEMPEN SAYANGI IBU dengan menghadiahkan sekuntum atau sejambak bunga kepada ibu-ibu diluar sana. tempahan hari ibu boleh dibuat bermula hari ini. penghantaran sekitar selangor dan lembah klang disediakan. Tunjukkan kasih sayang anda kepada ibu tercinta sementara masih berpeluang. hargai setiap pengorbanan yang telah dalam mendidik kita sehingga dewasa. coretkan rasa cinta anda pada kad ucapan indah dan berikan kepada ibu tersayang.

berminat untuk tempahan sila hubungi abby 013.259.0022